Popquiz Brummen

Editie 2016

Een uitpuilende zaal, een buitengewoon gezellige sfeer en een bijzonder spannend verloop van de zesde officiële popquiz. De strijd om de Hans Broer Award werd na een drie zware ronden en na zo’n drie uur sportieve strijd, uiteindelijk gewonnen door het team Vrijwillige Brandweer van Breda. Dit team werd op de voet gevolgd door team Black Rose en De Nösteraars.

De zesde editie van de Brummense popquiz vond plaats in een volle zaal en café van uitspanning De Vroolijke Frans in Brummen. Naast de twaalf deelnemende teams was de zaal gevuld met muziekliefhebbers en supporters van de deelnemende teams. De organisatie kijkt terug op een slaagde editie. “Dankzij de hulp van velen hebben we weer heel veel mensen een heerlijke avond kunnen bezorgen. Daar gaat het ons om. De sfeer was weer uitstekend. En door het vernoemen van onze wisselbeker naar de dit jaar overleden Hans Broer, hebben we een extra dimensie aan de quiz willen geven”, aldus Robert Kersten. De zesde editie werd dit jaar onder andere opgeluisterd door een songvertaling door de Brummense dorpsdichter Laurens Hoevenaren en popquizvragen via video-opnames van bakker Christo ten Veen, dominee John Breukelaar, Nico Aaldering en zanger Thomas Berge.

De avond werd ook dit jaar weer vakkundig en soepel aan elkaar gepraat door popquizmaster Patrick Maijer en de vaste huisband van de popquiz Move Your Mind zorgde voor de juiste stemming. Ook dit jaar kon het publiek weer zelf meedoen. Bijvoorbeeld via een speciale publieksquiz. Het was het team rondom Jan Willem de Jonge entreekaarten van een optreden bij Gigant in de wacht wist te slepen. Bij de echte quiz ontvingen de Nosteraars tickets op voor een bijzonder optreden van De Kik in Gigant. De tweede plaats van team Black Rose leverde de drie teamleden entreekaarten voor een optreden van Colin Blunstone bij Luxor Live in Arnhem als beloning op. Het winnende team “Vrijwillige brandweer van Breda” ontving naast de Hans Broer Award (de prachtige wisselbeker) ook tickets naar het meerdaagse popfestival Paaspop. Ook mag dit team in de loop van 2017 eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom.

De organisatie (Theo van Enckevort, Robert Kersten en Gert-Jan van Dijk) dankt alle partners die een bijdrage hebben geleverd aan het slagen van deze editie van de quiz: Fidato Arnhem, SPL P.A. Service, De Vroolijke Frans, Trolly Town Studio, RTV Veluwezoom, Kroese Arnhem/Nijmegen, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Burgerweeshuis Deventer, Paaspop Schijndel en fotograaf Gerrit Leemkuil.

Hieronder treft u volledigheidshalve nog de uitslag aan. De eindstand van de popquiz editie 2016 ziet er als volgt uit:

Finaleronde

1. De Vrijwillige Brandweer van Breda (51 punten)
2. Black Rose (49 punten)
3. De Nösteraars (47 punten)

Overige uitslag (na twee ronden)

4. The Spotifys (81 punten)
5. De Overkant (79 punten)
6. Team Hilarius (72 punten)
7. Heufs Kwartiertje (69 punten)
8. De Mannen (65 punten)
9. De Papa’s / De 4 Musketiers (61 punten)
11. Team Generations (59 punten)
12. Trio Triggerfinger (53 punten)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Editie 2016”

  1. Een WordPress commentator avatar

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.